Blog

Maart 2015

Passie en bevlogenheid

 

Nieuw voorjaar, nieuwe uitdaging, nieuw gezin coach

 

En dan is het zover! Mijn nieuwe activiteit en uitdaging als Nieuw Gezin Coach is een feit. Naast mijn werkzaamheden als familierechtadvocaat en mediator is nu de website www.nieuwgezincoach.nl online en kunnen klanten zich aanmelden. Middels individuele coaching en in gespreksgroepen, luister, help, begeleid en coach ik nieuwe gezinnen om de valkuilen van een stiefouder- of samengesteld gezin te herkennen en te erkennen.

 

Het was een rollercoaster op de digitale snelweg om alle bits en bytes op de juiste plek te krijgen, maar de inspanning werd beloond. Wat dat betreft lijkt zo'n proces wel op de rollercoaster waar kinderen in terecht komen als ouders gaan scheiden. Ze hebben het lastig, maar blijken veerkrachtig. Waar blijken ze in de praktijk het meeste last van te hebben? Natuurlijk wil elk kind dat papa en mama bij elkaar blijven, want kinderen zijn en blijven loyaal aan beide ouders. Maar als dat niet meer lukt? En als de ouders besluiten te scheiden? Kinderen blijken flexibel. Het zijn vaker de emoties van de ouders die parten spelen. Menigmaal zie ik in mijn praktijk dat als de ouders een (nieuw) stabiel en veilig thuisfront kunnen bieden, de kinderen eigenlijk weinig 'last' ondervinden van de scheiding. Natuurlijk verandert er het één en ander, maar dat hoeft niet minder aangenaam te zijn. Ruzies tussen papa en mama zijn passé, de benauwende sfeer (waarbij iedereen op z'n tenen liep) waarin werd samengeleefd is weg. Wat wel vaak een probleem is, is dat in de periode net voor en na de scheiding papa en/of mama 'zichzelf' gaat terugvinden. Op zoek naar wat de ouder 'leuk' vindt, uitgaan, andere, wisselende contacten en daarbij 'jezelf' als vrouw of man 'heruitvinden' kost veel energie en moeite. Die tijd wordt niet meer in de kinderen gestoken en daar ondervinden veel kinderen rond de scheiding het probleem. Ze hebben zelf meer aandacht en bevestiging nodig, maar het stabiele thuisfront is weg, zowel bij papa als mama.

 

Dat het ook anders kan en hoe ouders zich bewuster opstellen naar hun kinderen na gesprekken met een (nieuw gezin) coach ervaar ik dagelijks in mijn praktijk. In de gespreksgroepen en thema-avonden worden diverse thema's zoals bijvoorbeeld schuldgevoelens, de rol van de nieuwe partner en loyaliteitsconflicten besproken. Onder mijn begeleiding als nieuw gezin coach, combineer ik professionele deskundigheid met ervaring waardoor u steun ondervindt en uw problemen en vragen neer kunt leggen. De gesprekgroepen zijn laagdrempelig omdat er in een ontspannen sfeer over de valkuilen van het nieuwe gezin wordt gesproken. U zult veel herkennen bij andere deelnemers, steun ervaren en na afloop een nieuwe balans bereiken en een nieuwe manier om met elkaar samen te leven. Bekijk mijn nieuwe website en meld u aan.

HOME

SITE OVERZICHT

 

 

 

 

Contactgegevens

Patrizia Marcucci

Sophiastraat 34

4811 EM Breda

T  085-2030059

E   patrizia@patriziamarcucci.com
      info@stiefenco.nl

 

KvK nr.   17246388