HOME

Patrizia Marcucci nieuw gezin coach

Hoe blijf je in contact met wat je denkt en wat je voelt?
Dat is de uitdaging die ik voor me zie om u te begeleiden als nieuw gezin coach.

Met ruime ervaring als overlegscheidingsadvocaat en mediator http://patriziamarcucci.com/ heb ik veel kennis op het juridisch vlak. Maar in de praktijk wil ik de verbinding maken tussen de emoties die spelen bij een scheiding of nieuw gezin en inzicht geven. Daarom is mijn specialisatie al jarenlang mediation en de overlegscheiding (collaborative divorce). Dit past bij mijn stijl van werken, omdat mijn doel bestaat uit het vinden van harmonie tussen alle betrokkenen bij een scheiding en/of nieuw gezin.

 

Specialisatie in nieuwe samengestelde gezinnen

 

Het feit dat 60% van de nieuwe gezinnen op een scheiding uitloopt, zorgde ervoor dat ik binnen mijn specialisatie, op zoek ben gegaan naar een manier om nieuwe gezinnen te begeleiden. Met aanvullende opleidingen zoals 'Professionele Communicatie', 'NLP', 'Relatietherapie' en 'Stiefplan coach' heb ik praktische middelen in handen gekregen om samen met u te zoeken naar creatieve en werkbare oplossingen. Met oog voor menselijke verhoudingen is mijn missie om samen met u te komen tot een harmonieus gezinsleven.

 

Mijn eigen ervaring in een stiefoudergezin neem ik mee in de praktijk

 

26 jaar geleden ben ik, vanuit Milaan, waar ik werkte als advocaat en bedrijfsjuriste verhuisd naar Nederland. Sinds die tijd maak ik onderdeel uit van een stiefoudergezin met twee zoons uit het eerdere huwelijk van mijn man. Door mijn eigen persoonlijke ervaring ken ik als geen ander de emotionele aspecten en inspanning van een ieder die een bijdrage wil leveren om te komen tot een stabiel nieuw gezin gericht op overeenstemming.

 

(nieuw gezin) coaching

 

Ouder worden is een geleidelijk proces. Bij een zwangerschap groeit de baby en zo de band tussen moeder en kind. Na de geboorte wordt die band sterker en sterker, ook voor de vader. Maar hoe is het dan om opeens een stiefouder te worden in een samengesteld gezin of nieuw gezin? Dat is even anders! Wel of niet met eigen kinderen en een nieuwe partner is er plotseling een stiefouder. Een stiefouder die opeens een band moet voelen met één of meerdere stiefkinderen maar ook te maken heeft met de eigen gevoelens. Die kunnen uiteenlopen van boosheid, verdriet, onbegrip, weerstand, onmacht, zich buitengesloten voelen, tot ruzies met de partner over de opvoeding.

 

Tips en tricks in de praktijk van samengestelde gezinnen

 

Gelukkig bent u niet de eerste en enige stiefouder met deze gevoelens. Ik, als nieuw gezin coach, herken en erken uw gevoelens en ga er praktisch en doortastend mee om. Met mijn specialisatie in deze specifieke gezinssituatie geef ik tips en tricks om u een ander perspectief te laten zien en invloed uit te oefenen op de dynamieken binnen een nieuw gezin. Met voorbeelden die u direct kunt toepassen in de praktijk, kunt u opnieuw positief aan uw nieuwe gezin gaan werken.

SITE OVERZICHT

 

 

 

 

Contactgegevens

Patrizia Marcucci

Sophiastraat 34

4811 EM Breda

T  085-2030059

E   patrizia@patriziamarcucci.com
      info@stiefenco.nl

 

KvK nr.   17246388