Blog

14 april 2015

Een nieuw voorjaar, een nieuw geluid én... een nieuwe stiefouder?

 

Doe mee met de nieuwe gesprekgroep voor stiefmoeders en kies voor bouwstenen die een nieuw (stief)gezin succesvol maken

 

Vorige week ook genoten van de Paasdagen? Het feest van de lente en het ontwaken van de natuur? Een nieuwe start en misschien wel de introductie van u als de nieuwe stiefouder?

Met hooggespannen verwachtingen neemt u zich voor de gezelligste, vriendelijkste en liefste stiefouder van de wereld te zijn voor uw stiefkinderen. En dan de reactie... de kinderen blijken helemaal niet zo blij om u te zien en Pasen met u door te brengen.

Ze kijken u aan alsof u er helemaal niet bijhoort. Hun ogen spreken boekdelen en zeggen:

"Ú bent die stomme vrouw of man die hun vader van hun moeder van mij heeft 'afgepakt'." Wat nu? Hoe overleef ik.... als stiefouder. Ik, Patrizia Marcucci, mediatior, familierechtadvocaat en nieuw gezin coach krijg dagelijks in mijn praktijk met deze voorbeelden te maken. Bijvoorbeeld Susanne, een vlotte, hoogopgeleide 30-er met vriendelijke uitstraling, fulltime job als accountant, geen kinderen, smoorverliefd op haar nieuwe vriend waar ze mee wil samenwonen .... met twee pubers. Goed voorbereid heeft ze alle zelfhulpboeken bestudeerd (van "van opvoeden krijg je een punthoofd" tot "hoe maak je een succes van je nieuwe gezin"). Ze stapt met grimmige vastberadenheid in het stiefoudergezin. Zij gaat daar een succes van maken! Het is haar taak en opdracht en .... plotseling zijn alle vreugde, lichtheid en ongedwongenheid verdwenen..... Ook tussen haar en haar nieuwe liefde. Help!! Geef mij een survival-kit als stiefmoeder! Dit kan toch niet de bedoeling zijn als je verliefd wordt op een man met kinderen? En maar zwoegen? Steeds weer gedoe? Met de kinderen, met je ex-partner, met je nieuwe geliefde en vooral met jezelf?

 

Herkenbaar? Voor mij wel! Allereerst vanuit m'n eigen persoonlijke ervaring, maar ook zeker herkenbaar in de gesprekken die we voeren bij de gespreksgroep-avonden voor stiefmoeders. Bij de stiefmoeder gespreksgroepen helpen 'lotgenoten' elkaar met vergelijkbare situaties en ik, Patrizia Marcucci, nieuw gezin coach, help om situaties te analyseren. Zo leer ik stiefmoeders wat het verschil is tussen een kerngezin (met vader, moeder en één of meer kinderen) en een nieuw, samengesteld gezin, zoals een stiefoudergezin waarbij een stiefmoeder aanschuift bij een vader met kinderen. We kijken naar de bouwstenen om zo'n stiefgezin succesvol te maken, en ik leer stiefmoeders eigen grenzen te stellen, en de eigen rol met meer rust en ruimte te vervullen. Ook u als stiefvader herkent waarschijnlijk hetzelfde.

Is dat zo? Neem dan contact op voor het bespreken van de mogelijkheden voor gespreksgroepen en/of coaching.

 

Inschrijven voor de nieuwe Stiefmoeder gespreksgroep kan vanaf vandaag. De kosten voor 4 avonden begeleiding in een kleine groep, bedragen € 50,- per persoon. De volgende startdatum is dinsdag 21 april 2015 en wordt gehouden in Tilburg op mijn kantoor aan de Sportweg 26. Schrijf u vandaag nog in en help uzelf om een bewustere stiefmoeder te zijn.

Stel de aanmelding niet uit, want vol=vol en er zijn maar 6 plaatsen beschikbaar.

 

Al eerder kennismaken met mij en mijn manier van werken? Dat kan. Kom gerust naar een thema-avond. De volgende thema-avond zal op dinsdag 28 april a.s. worden gehouden, samen met Barend Spijkers. Hij is Kinder- en Jeugdpsycholoog in Hilvarenbeek. Op deze avond bespreken wij de verschillende opvoedstijlen.

 

Mag ik u helpen om uw stiefouderschap minder tumulteus te laten verlopen dan de voorjaarsstormen van de afgelopen weken? Graag hoor ik uw verhaal! En bouwen we samen aan een degelijk en harmonieus nieuw gezin.

HOME

SITE OVERZICHT

 

 

 

 

Contactgegevens

Patrizia Marcucci

Sophiastraat 34

4811 EM Breda

T  085-2030059

E   patrizia@patriziamarcucci.com
      info@stiefenco.nl

 

KvK nr.   17246388